Over Ons

De pure smaak van liefde en passie waar proef je dat nog?

Mijn naam is Oesniya en ik ben de eigenaresse van Sensazione di Gusto. In september 2018 verhuisde ik met mijn gezin naar de regio Abruzzo, in Zuid-Centraal Italië. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn fantastische olijvenproductie. Na het bezichtigen en proeven van verschillende oliesoorten, besloot ik in de zomer van 2019 officieel Sensazione di Gusto te starten.

Midden in de bergen in de provincie Abruzzo is een kleinschalig familiebedrijf gevestigd, waar na het plukken van de olijven, binnen 24 uur, de olijven worden geperst tot groen goud. Toen wij voor het eerst deze pure olie hadden geproefd, wisten we meteen dat wij het graag met zoveel mogelijk mensen wilden delen. Inmiddels hebben wij een succesvolle samenwerking met deze olijfboer en de mogelijkheid om jullie te laten genieten van onze olijfolie extra vergine.

Wij houden van Italië, van de mensen, van de taal, van de cultuur, maar bovenal van het lekkere Italiaanse eten. Deze smaak proef je in onze producten. Passie, liefde en duurzaamheid staan voor ons centraal en we gebruiken alleen de meest natuurlijke producten.

Onze zoektocht naar de beste olijfolie startte met de verhuizing in september 2018. Ik ging in november van dat jaar op vakantie naar Napels met mijn gezin. Daar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met een oliemolen, waar olijfolie wordt geproduceerd. We kregen uitleg over het proces:

Van olijven telen tot aan het persen. We raakten erg enthousiast en wilden meer zien. Het hoogseizoen voor olijven begint in november. We zijn dan ook in deze maand bij drie verschillende oliemolens geweest om de verschillende bedrijven en processen in gang te zien.

“Ik was op slag verliefd. de puurheid, blijheid en passie van de mensen wil ik graag overbrengen naar Nederland.”

Wat maakt onze olijfolie uniek?

  • Onze olijven worden zorgvuldig geplukt
  • De afstand tussen de olijfgaarde en oliemolen is 10 minuten
  • De olijfolie wordt op een traditioneel Italiaanse wijze geperst
  • Het is olijfolie van de eerste persing
  • De olie is koud geperst
  • Het is 100% puur. De olie is ongefilterd

Duurzaamheid vind ik zeer belangrijk

Deze olijfolie is niet zomaar een olijfolie die je in de supermarkt kunt kopen. Ons olijfolie extra vergine, is van de eerste koude persing en ongefilterd. Het is olie die je blij maakt, duurzaam is en 100% natuurlijk en met liefde wordt geproduceerd. Ik probeer mijn producten zo duurzaam mogelijk te houden en werk samen met kleine ondernemers die hier ook oog voor hebben.

• Zo gebruik ik houten labels
• Ik probeer zo min mogelijk tot geen plastic te gebruiken
• Zo groen mogelijk transporteren van de olijfolie

“Growing into the future?”

Opgegroeid in de bergen van Afghanistan “Kabul” en gevlucht naar Nederland, ik heb armoede gekend en rijkdom gezien. Mijn vader was docent, maar ook  een internationale zakenman. Mijn moeder is een powervrouw die in altijd door heeft gezet met haar vijf kinderen.

Ik wilde in hun voetsporen treden, maar dat was niet gemakkelijk. Ik was bescheiden, ook nog wat onzeker, maar nu sta ik hier, als docent omgangskunde en eigenaresse van Sensazione di Gusto. Een mooie samenwerking met het familiebedrijf van signora Rosetta in Italië. Blijheid, geluk en trots is wat ik voel.

Al mijn producten hebben een verhaal. De producten zijn puur, gemaakt door mensen met een passie. Het familiebedrijf waarmee we samenwerken, werkt hard, signora Rosetta is een powervrouw. Ze is een positieve hardwerkende, bijzondere vrouw, Op haar land staan 360 olijfbomen. Haar man heeft een oliemolen. Deze oliemolen ligt op 10 minuten rijden van de olijfgaarde. Signora Rosetta plukt olijven en verzorgt de olijfbomen het hele jaar samen met haar zoon. Haar man zorgt voor het persen van de olijven.